Üye DuyurularıDuyurularGenelHaberlerSlider

ODTÜ Mezunları Derneği Bilkent-İncek Yolu İle İlgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İle Görüştü.

Sayın Üyemiz,

Bilkent- İncek (ODTÜ Yolu) ile ilgili, yazılı ve sözlü olarak defalarca kez ilettiğimiz randevu talebimiz 7 ay sonunda karşılık bulmuş olup, Yönetim Kurulumuz 06.04.2022 tarihinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmüştür.

Hatırlayacağınız gibi daha önce ODTÜ Bileşenleri tarafından konu hakkında ayrıntılı bir açıklama yapılmıştı. Eylül 2021 tarihinde Derneğimizde ODTÜ Bileşenleri ile birlikte ABB Başkanı Mansur Yavaş’a Bilkent-İncek Yolu’na neden karşı olduğumuz tüm detayları ile aktarıldı. Bu görüşmeden bir sonuç alınamayınca, Derneğimiz tarafından basın açıklamaları ve imza kampanyaları ile üyelerimiz ve kamuoyu bilgilendirildi. Basın ve internet sitelerine bilgiler verildi, röportajlar yapıldı.

Kasım 2021 tarihinde CHP’nin Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Gen. Bşk. Yrd. Ahmet Akın’a bilgi verilerek Bilkent-İncek Yolu konusundaki hassasiyetimiz vurgulandı. Ne yazık ki bu görüşmeden de bir sonuç alınamadı. Geçtiğimiz ay bir dilekçe ile yeniden randevu talebinde bulunuldu (EK).

Yoğun girişimlerimiz sonunda, 06.04.2022 tarihinde öncelikle CHP Gençlik Politikalarından Sorumlu Gen. Bşk. Yrd. Gökçe Gökçen ile görüşüldü. Kendisi ile yapılan görüşmede, yol ile ilgili teknik konular, ihale süreci ve ODTÜ Bileşenlerinin konu ile ilgili duruşu ayrıntılı bir şekilde paylaşıldı. Gökçe Gökçen, gençlik politikalarında sorumlu olması dolayısı ile üniversite öğrencilerinin taleplerini önemsediğini vurgularken, konuyu yakından takip edeceğini ifade etti.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 15 dakika süren görüşmede, yol projesinin Ankara Şehir Hastanesi, Yargıtay binası ve Niğde Otoyolu’nu bağlayan AKP’nin başka bir rant projesi olduğu, Bilkent-İncek Yolu’nun kamunun gereksinimlerinden ziyade çıkar gruplarının ihtiyaçlarına göre şekillendiği ifade edildi.

Bu yol projesi ile ilgili olarak ABB’nin ve Mansur Yavaş’ın yanlış bilgilendirildiği konusundaki düşüncemiz Kemal Kılıçdaroğlu’na da iletildi. Yapılmak istenen yolun amacını gerçekleştirmek için doğaya çok daha az müdahale edilerek ve aynı işlevi görebilecek alternatiflerin olduğu belirtildi. Bölgede bulunan boş arazilerin ulaşım planı çerçevesinde etkin bir şekilde kullanılabileceği, İhsan Doğramacı Bulvarı’nda yapılacak bazı değişikliklerle bu bölgede trafik sorunun da giderilebileceği ifade edildi.

Tüm bu tartışmaların yanında, en büyük sorunun ülkemizin başkentinde makro bir ulaşım planının bulunmaması olduğu belirtildi. Ülkemizin en yetkin şehir plancıların ve ulaşım uzmanlarının ODTÜ bünyesinde bulunduğu ve istenilirse konunun uzmanları tarafından kendisine sunum yapılabileceği, ODTÜ arazisine dokunmadan bu sorunu çözebileceği ifade edildi.

Atatürk Orman Çiftliği’nin ranta kurban edilmesinin ardından Ankara’nın tek ekolojik ve doğal orman alanı olarak kalan ODTÜ ormanının da ranta ve betona kurban edilmemesi gerektiği vurgulandı.

ODTÜ Bileşenleri ile iletişimin kesilmemesi gerektiği, ihaleyi alan şirketin ODTÜ arazisine girmesi durumunda belediye yetkililerinin ve kamu görevlilerinin, öğrencisi, mezunu, öğretim elemanı, işçi ve memuru ile birlikte tüm ODTÜ’lülerle karşı karşıya geleceğinin altı özellikle çizilerek, bu durumun kimsenin yararına olmayacağı vurgulandı. ODTÜ Bileşenleri tarafından hazırlanan ve Bilkent-İncek Yolu ile ilgili görüşlerimizi içeren rapor kendisine takdim edildi.

ODTÜ Mezunları Derneği olarak bizleri dikkatle dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, teknik detaylar ile alternatif önerileri içeren raporun kendisine de sunulmasını istedi. Başta ABB başkanı Mansur Yavaş olmak üzere konuyu ilgililere ulaştıracağı ve sorunun çözülebilmesi konusunda etkin rol alacağı bilgisini verdi.

ODTÜ Mezunları Derneği olarak konunun takipçisi olmaya, yollarımızın ranta çıkmaması için mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz.

ODTÜ MEZUNLARI DERNEĞİ

YÖNETİM KURULU

Başa dön tuşu

Değerli Üyelerimiz,

Derneğimize bağışlarınızı bekliyoruz.

DERNEK İŞ BANKASI BAĞIŞ HESAPLARI 

İŞ BANKASI ODTÜ ŞUBESİ

TL HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR63 0006 4000 0014 2291 4222 59

USD HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR39 0006 4000 0024 2293 7971 49

EURO HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR98 0006 4000 0024 2293 7971 54

SWİFT KODU: ISBKTRISXXX

Önemli Not: Açıklama bölümüne sadece DERNEK BAĞIŞI ve İLETİŞİM BİLGİSİ yazılması gerekmektedir.

Saygılarımızla,

ODTÜ Mezunları Derneği

Yönetim Kurulu