Dönem açılışında Kampüsümüzde gerçekleşen Oryantasyon sürecinde yaşananları; aynı dönemlerde farklı üniversite kampüslerde yaşanan benzer süreçleri yakından ve büyük bir endişe ile takip ediyoruz.
Kampüsümüzde yaşanan sürecin öğrencilerimizin güvenliğini tehdit eden bir noktaya evrilmesi, süreci farklı bir boyuta taşımaktadır. Öğrencilerimizin önlerini keserek tehditlerde bulunan grupların nereden güç alarak bu girişimlerde bulunduklarının ciddiyetle düşünülmesi gerekir. İnsanları işkence ile beyaz toroslarla tehdit eden yapılanmalar düşünce özgürlüğü kapsamında savunulamaz.
Unutulmamalıdır ki, ODTÜ tarihi her alanda bu yapılanmalarla mücadelenin tarihidir.
Üniversite yönetiminden kampüs barışını ve yaşam alanlarını tehdit eden bu tür yapılanmalar ile ilgili bir an önce gerekli önlemleri almasını talep ediyoruz.
Öğrencilerimizi asla yalnız bırakmayacağız!