Üye DuyurularıDuyurularGenelHaberlerSlider

NEFRETE İNAT YAŞASIN HAYAT!

ODTÜ Kamuoyuna,

10 Haziran 2022 tarihinde ODTÜ kampüsünde ODTÜ LGBTİAA+ dayanışması ve ODTÜ öğrencilerinin düzenlediği 10. ODTÜ Onur Yürüyüşü barışçıl ve coşkulu bir şekilde başlamıştır. Kısa bir sürede, bizzat Rektörlük tarafından alınan “her türlü güvenlik önlemi” sebebiyle kampüs tek taraflı bir savaş alanına dönüştürülmüştür. Öğrenci arkadaşlarımızın demokratik haklarını güvenli bir şekilde gerçekleştirebilmeleri adına ODTÜ mensupları ve mezunlarının çabaları şiddetle karşılık görmüştür. Aralarında mezunlarımızın, öğretim üyelerimizin ve ODTÜ personelinin de olduğu çok sayıda kişi darp edilmiştir. Öğrenci arkadaşlarımızın işkence ile gözaltına alındığı görüntüler sosyal medyaya yansımıştır. Örgütlenen bu şiddete ve nefrete karşı, ODTÜ bileşenleri bir arada durarak yaşanması olası daha vahim tabloların önüne geçmiştir. Gökkuşağının renkleri ODTÜ’nün dört bir yanına yayılmıştır.

Kampüsümüzde son dönemde yönetim eliyle rutinleştirilmeye çalışılan keyfiyet, baskı ve şiddet ne yazık ki kampüsü nefes alınamayacak bir yer haline dönüştürmüştür. Keyfi uygulamaları bilimsel çalışmalardan, demokratik haklara tüm alanlarda görmek mümkündür.

İktidarın biat ve tek tipleştirme politikasının kampüsümüzde de yer edinmeye çalışmasını kabul etmeyeceğiz. Gökkuşağının her rengini sahipleniyoruz.

Nefrete İnat Yaşasın Hayat diyerek kampüsümüzde keyfi uygulamalara, nefrete, her türlü fobiye, şiddete karşı bir arada durabilmek adına tüm ODTÜ öğrencilerini, akademisyenlerini, idari personelini, işçilerini, mezunlarını ortak mücadeleye,
14 Haziran 2022 Salı günü saat 12:30’da Fizik Çimlerine çağırıyoruz.

ODTÜ Öğrencileri

ODTÜ Mezunları Derneği

Orta Doğu Öğretim Elemanları Derneği

Eğitim Sen 5 No’lu Üniversiteler Şubesi ODTÜ Temsilciği

Başa dön tuşu

Değerli Üyelerimiz,

Derneğimize bağışlarınızı bekliyoruz.

DERNEK İŞ BANKASI BAĞIŞ HESAPLARI 

İŞ BANKASI ODTÜ ŞUBESİ

TL HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR63 0006 4000 0014 2291 4222 59

USD HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR39 0006 4000 0024 2293 7971 49

EURO HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR98 0006 4000 0024 2293 7971 54

SWİFT KODU: ISBKTRISXXX

Önemli Not: Açıklama bölümüne sadece DERNEK BAĞIŞI ve İLETİŞİM BİLGİSİ yazılması gerekmektedir.

Saygılarımızla,

ODTÜ Mezunları Derneği

Yönetim Kurulu