Üye DuyurularıDuyurularGenelHaberlerSlider

Şenliğimizde Buluşalım!

Bahar Şenliğine dair Yönetim Kurulumuz tarafından yapılan açıklamaya cevaben Rektörlük tarafından bir açıklama yapılmıştır. Öncelikle, 26 Mayıs 2022 saat 20:00 itibari ile tüm şenlik günleri boyunca mezunlarımızın sorunsuz bir şekilde kampüse girişlerinin sağlanacağı bilgisine ulaşmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Rektörlüğümüzün yakınen takip ettiği açıklamalarımız ile Derneğimizin üniversitemiz için ne kadar değerli bir yere sahip olduğunu bir kez daha görüyoruz. Derneğimizin müdahil olma sürecinin, kapıda mezunlarımızın karşılaştığı tutum ve mezunların alınmayacağına dair net bilgiler olduğunun bir kez daha altını çizmek isteriz. Rektörlüğün bu bilgiyi daha önce paylaşmış olması herhangi bir endişeye mahal vermeyecek bir tutum olurdu. Yine de gün boyunca bize ulaşan onlarca mezunumuzun endişelerini bir kenara bırakarak gönüllerince eğlenebilecek olmasından mutluluk duyuyoruz. Şeffaf olmayan ya da bilgiye erişmekte zorlanılan her durumda, üniversitemizin demokratik, özgür ve özerk bir kurum olduğunu hatırlatarak konuyu kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Öte yandan, Rektörlük tarafından “planlanan yürüyüş” olarak tanımlanan Devrim Yürüyüşü şenliklerin önemli bir parçasıdır. Mezunların bu süreç içinde neden kampüse alınmadığını anlayabilmek mümkün değildir.

Mezunlar olarak Devrim Yürüyüşünde ODTÜ Bileşenleri ile birlikte olup, 18.30’da da A4 kapısında olacağız.

Üniversite yönetiminin başta ODTÜ Mezunları Derneği olan ismimizi Ankara Mezunlar Derneği şeklinde kullanarak ve Derneğimizi üniversitemizin karşısında göstermeye çalışarak yaptığı açıklamaları şiddetle kınıyoruz. Demokratik özerk bir üniversite, özgür bilimsel eğitim savunusu ile üniversitemizin her zaman yanında olduğumuzu, mezunların ve mezun derneklerinin üniversitelerin asli unsurlarından biri olduğunu bir kez daha vurgulayarak herkese keyifli şenlikler dileriz.

ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu

Başa dön tuşu

Değerli Üyelerimiz,

Derneğimize bağışlarınızı bekliyoruz.

DERNEK İŞ BANKASI BAĞIŞ HESAPLARI 

İŞ BANKASI ODTÜ ŞUBESİ

TL HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR63 0006 4000 0014 2291 4222 59

USD HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR39 0006 4000 0024 2293 7971 49

EURO HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR98 0006 4000 0024 2293 7971 54

SWİFT KODU: ISBKTRISXXX

Önemli Not: Açıklama bölümüne sadece DERNEK BAĞIŞI ve İLETİŞİM BİLGİSİ yazılması gerekmektedir.

Saygılarımızla,

ODTÜ Mezunları Derneği

Yönetim Kurulu