Kendi ürettiğiniz birayı yudumlamaya ne dersiniz? Hem bira yapım yöntemleri, hammaddeleri ve malzemelerine dair pek çok bilgi edinecek hem de her hafta adım adım bira yapım sürecini deneyimleyeceksiniz.
Sizleri 20 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 19:00’da Vişnelik’te başlayacak ve 8. sini düzenleyeceğimiz kursumuza, bu keyifli üretime katılmaya davet ediyoruz.
Saygılarımızla,
ODTÜ Mezunları Derneği
EVDE BİRA YAPIMI
Eğitmen: Sertaç AKAR
Başlangıç Tarihi: 20 Eylül 2017 Çarşamba
Bitiş Tarihi: 18 Ekim 2017 Çarşamba
Kurs günleri: Çarşamba
Kurs Süresi: 5 Hafta (Hava şartlarına/mayalanma süresine göre 6. Hafta eklenebilir)
Başlama Saati : 19:00 (Ders saatleri 3-4 saat arasında değişken)
Son Kayıt Tarihi: 16 Eylül 2016 Cumartesi
Kurs Ücreti:
KP Üye: 250,00TL
Üye: 260,00TL
Misafir: 270,00TL
PROGRAM
GÜN | TARİH | süre | kurs | içerik |
1. ders | 20 Eylül 2017 Çarşamba | 4 saat | teorik | tanışma ve evde bira yapımına giriş |
bira yapım yöntemleri, hammaddeler, malzemeler | ||||
pratik | özel malt yapımı | |||
pratik | bira kiti ile bira yapımı | |||
2. ders | 27 Eylül 2017 Çarşamba | 5 saat | teorik | ilk 10 dakika teorik bilgi |
pratik | kademeli ve sabit sıcaklıkta mayşeleme | |||
3. ders | 4 Ekim 2017 Çarşamba | 4 saat | teorik | ilk 10 dakika teorik bilgi |
pratik | karamelize şeker yapımı | |||
pratik | ikinci fermentasyon (sifonlama, aktarma) | |||
pratik | malt yapımına giriş (elekleme, suya basma, kasa) | |||
4. ders | 11 Ekim 2017 Çarşamba | 4 saat | teorik | ilk 10 dakika teorik bilgi |
pratik | şişeleme | |||
5. ders | 18 Ekim 2017 Çarşamba | 3 saat | teorik | tadım, değerlendirme ve sınav |