2011 yılından beri çalışmalarına devam eden ve gündelik hayatta karşılaştığımız kimi psikolojik durumları daha bilinçli bir şekilde yönetmemizi amaçlayan Psikoloji Kulübü, geçtiğimiz yıllarda açılan Psikodrama Yaşantı Grupları ve Kişisel Gelişim Seminerlerinebir yenisini ekliyor ve güncel bazı konuları Psikoloji Sohbetleri’nde konuşmak üzere bir araya geliyor.
PSİKOLOJİ SOHBETLERİNİN İLKİ 17.10.2017 (YARIN) SALI AKŞAMI SAAT 19.30’DA
“ANNE VE BABALARA PRATİK ÖNERİLER”LE BAŞLIYOR
İlk psikoloji sohbetimiz, “ANNE VE BABALARA PRATİK ÖNERİLER” başlığı altında 17.10.2017 akşamı saat 19.30 da başlayacak. Bu seminerde, yaşları kaç olursa olsun çocuklarımızı anlayarak onlarla olan iletişimimizi güçlendirmek, kimi zaman kuşak farkı, kimi zaman yanlış değerlendirmeler nedeniyle ortaya çıkan sorunları çözebilmek ve çocuklarımızı kendi sorumluluklarını taşıyan bireyler olarak yetiştirmek için pratik ipuçları elde edeceğiz.
Bu eğitim ile günlük hayatta kullanabileceğiniz çalışmalar eşliğinde, Aile Yaşam Döngüsü ve Sistemik Aile Yapısı kavramları çerçevesinde, çocuklarınızın, istediğiniz davranışları yapmalarını, istemediğiniz davranışlarını nasıl değiştirilebileceğinizi, sorunlarla baş etmek için neler yapılacağını, çocuğunuza karşı koruyuculuk, fedakarlık, iletişimsizlik ve öfke doğuran durumların nasıl yönetileceğini, aile rollerini, bir ebeveyn olarak nerede durulacağını, çocuklarınızın sorumluluk sahibi olmasının nasıl sağlanacağını pratik önerilerle ele alacak, içinden çıkılamayan bazı konulardaki çözüm yollarını öğreneceğiz.
Saygılarımızla,
ODTÜ Mezunları Derneği
PSİKOLOJİ SOHBETLERİ 1. Ders
Eğitimci: Şule ŞAHİN
Yer: ODTÜ Mezunları Derneği, Vişnelik
Tarihler: 17 Ekim 2017 Salı
Saat: 19.00-21.00
Ücret
Ücret: 50,00 TL
(Tek Seminer Ücretidir)
NOT: Psikoloji Sohbetleri için Şule Şahin herhangi bir ücret almamakta olup Seminerlerden doğan geliri Dernek yararına bağışlamıştır.
*Üye ve katkı paylı üyeler için ilan edilen ücretler aidat borcu olmayan üyelerimiz için geçerlidir.
**Eğitim, katılımcı sayısı minimum 12 kişi olması durumunda açılacaktır.
ÖN KAYIT İÇİN EKTEKİ KAYIT FORMUNU İLGİLİ ADRESE İLETMENİZ GEREKMEKTEDİR.
(Katılımcılarımız tüm derslere devam edebileceği gibi istedikleri derse katılım sağlayabilir.)
Bilgi ve Kayıt için: Duygu ÜNAL, duygu@odtumd.org.tr 0 312 286 7979/1124
PSİKOLOJİ SOHBETLERİ
‘Her şeyin bir kolayı var’ söylemiyle yola çıkan Psikoloji Sohbetlerinde Öfke, Kaygı, Stres, Zaman, İlişki ve İletişim yönetimi gibi kimi konularda kendi içsel yolculuğumuzu nasıl daha etkin bir hale getirebileceğimizi konuşacağız. Psikoloji Kulübü kurucu ve uygulayıcısı Psikolog/ Aile Danışmanı Şule Şahin tarafından yapılacak olan Psikoloji Sohbetlerinde her seferinde ayrı bir konu ele alınacaktır.
PSİKOLOJİ SOHBETLERİ – 1
ANNE VE BABALARA PRATİK ÖNERİLER- 17.10.2017 SALI AKŞAMI SAAT 19.30’DA
İlk psikoloji sohbetimiz ANNE VE BABALARA PRATİK ÖNERİLER başlığı altında 17.10.2017 akşamı saat 19.30 da başlayacak. Bu seminerde, yaşları kaç olursa olsun çocuklarımızı anlayarak onlarla olan iletişimimizi güçlendirmek, kimi zaman kuşak farkı, kimi zaman yanlış değerlendirmeler nedeniyle ortaya çıkan sorunları çözebilmek ve çocuklarımızı kendi sorumluluklarını taşıyan bireyler olarak yetiştirmek için pratik ipuçları elde edeceğiz.
Bu eğitim ile günlük hayatta kullanabileceğiniz çalışmalar eşliğinde, Aile Yaşam Döngüsü ve Sistemik Aile Yapısı kavramları çerçevesinde, çocuklarınızın, istediğiniz davranışları yapmalarını, istemediğiniz davranışlarını nasıl değiştirilebileceğinizi, sorunlarla baş etmek için neler yapılacağını, çocuğunuza karşı koruyuculuk, fedakarlık, iletişimsizlik ve öfke doğuran durumların nasıl yönetileceğini, aile rollerini, bir ebeveyn olarak nerede durulacağını, çocuklarınızın sorumluluk sahibi olmasının nasıl sağlanacağını pratik önerilerle ele alacak, içinden çıkılamayan bazı konulardaki çözüm yollarını öğreneceğiz.
PSİKOLOJİ SOHBETLERİ – 2
ÖFKEMİ YÖNETİYORUM
İkinci Psikoloji sohbetimizde Öfke yi konuşacağız. Hepimiz öfkeleniriz, kimi zaman az, kimi zaman çok. Kimi zaman haklı, kimi zaman haksız…
Öfke bizi koruyan bir duygudur ta ki kontrolü elimizden gidinceye kadar. Öfkemizi kontrol edemediğimizde ise haklıyken haksız olmanın ötesinde en çok kendimize bedensel ve duygusal haksızlık ederiz. Oysa öfke kontrol edilebilir duygu olduğunda hayatımızı da kolaylaştırmış oluruz. Bu seminerde öfkeyi nasıl kontrol edebileceğimizi konuşacağız.
PSİKOLOJİ SOHBETLERİ – 3
STRESİMİ YÖNETİYORUM
Üçüncü Psikoloji sohbetimizde Stersi konuşacağız. Stres günlük hayatta büyük küçük herkesin maruz kaldığı çağımızın en büyük ikilemi olarak karşımıza çıkıyor. Herhangi bir duruma motivasyon sağlamak için belirli bir oranda stresimizin olması normal kabul edilirken, stresin artması ile ortaya çıkan fiziksel ve duygusal sorunlar bizi zorluyor. Stresle nasıl başa çıkacağımızı, bedenimize ve ruhumuza zarar vermeden stresi nasıl yönetebileceğimizi bu seminerde konuşacağız.
PSİKOLOJİ SOHBETLERİ – 4
MUTLU EVLİLİK-AŞK VE İLİŞKİLER İÇİN İPUÇLARI
Dördüncü Psikoloji sohbetimizi Mutlu aşk, evlilik ve ilişkiler üzerine konuşacağız. Freud organizmanın acıdan kaçtığını ve mutluluğa koştuğunu tanımlayarak bir anlamda insanların da yüzyıllardır aradıkları mutluluk anahtarını bu sözlerle belirlemiştir. İnsanlar mutluluğu pek çok farklı durum, kişi ve olayda bulurlar. Mutlu ilişkiler ise insanların tamamının olmasını arzu ettiği ve mutlu olmak için azami çaba sarf ettikleri durumlardır. Ancak bu çoğu kez kesintiye uğrar veya istediğimiz ölçüde iyi gitmez. Evlilikte de, ilişkilerde de ne aradığımızı bilmek ve onu bulmak kadar sürdürebilmekte ayrı bir özen gerektirir.
Bu seminerde mutlu aşk, ilişkiler ve evlilik için ipuçlarını hep birlikte bulacağız.
PSİKOLOJİ SOHBETLERİ – 5
GÜÇLÜ İLETİŞİMİN ABC’Sİ- KENDİMİ DOĞRU İFADE EDİYORUM
Beşinci Psikoloji sohbetimiz kendimizi doğru ifade etmek için güçlü iletişim kurmak üzerine konuşacağız. Hayat iletişimden ibarettir. Kendimizi ne kadar doğru ifade edersek o kadar doğru anlaşılmış ve o kadar sağlam ilişkiler kurmuş oluruz. Başkalarıyla olan anlaşmazlıkların temelinde söylenenlerin karşı tarafa ne kadar az ulaşabildiği görülür. Yorum yapmak ve ön yargılı davranmak da iletişimi bozan önemli davranış biçimleridir. Bu seminerde doğru iletişimin kendimizi doğru ifade etmekten ve böylece iyi ilişkiler kurmamızın mümkün olabileceğini konuşacağız.
PSİKOLOJİ SOHBETLERİ – 6
KORKU VE KAYGILARIMLA BAŞA ÇIKIYORUM
Altıncı Psikoloji sohbetimizi korku ve kaygılarımız üzerine konuşacağız. Korku ve kaygı gündelik hayatta sıklıkla karşılaştığımız ve çoğu kez farkında olmadan baş edebildiğimiz pek çok durum içerir. Temelde bizi koruyan duygular olmakla birlikte yüksek oranda hissedilen korku ve kaygı hayatımız üzerinde kolaylıkla egemenlik kurar. Korku kaygıdan farklıdır. Ancak korku veya kaygının bizi ve çevremizi rahatsız etmeye başladığı andan itibaren bu duruma teslim olmadan nasıl başa çıkmamız gerektiğini öğrenmemiz gerekir. Bu seminerde korkularımız ve kaygılarımız üzerine çıkış yollarını konuşacağız.
PSİKOLOJİ SOHBETLERİ – 7
ZAMANIMI YÖNETİYORUM
Yedinci Psikoloji sohbetimizi Zaman Yönetimi konusunda yapacağız. Çağımızda kontrol edilemeyen bir hızda geçen ve yapmak istediklerimizi bir türlü yetiştiremediğimiz yaşamın içinde zaman en kilit kelimedir. Zamanı yönetebilmek zor gibi görünse de belli bir disiplin içinde iş yaşamının, aile yaşamının ve sosyal yaşamın gereklerini yerine getirmek mümkündür. Bunun için zamanın içinde sürüklenmek yerine zamanı yönlendirmek gerekir. Bu seminerde zaman yönetimi ipuçlarını konuşacağız.
PSİKOLOJİ SOHBETLERİ – 8
FARKINDALIĞIMI GELİŞTİRİYORUM
Sekizinci Psikoloji sohbetimizde Farkındalık üzerine konuşacağız. Yaşam bizi sorumluluklar ve zorunluluklar arasında oradan oraya sürüklerken her şeye yetişmeye çalışırız. Tüm bu koşturmaca içinde kim olduğumuz, gerçekte ne istediğimizi ve ruhumuzun bu yoğun telaş içinde ne kadar bunaldığını kimi zaman görmezden geliriz. Oysa yaşadığımız anın içinde olarak yaşamak, kendi kişisel gelişimimiz arttıran ve bize iyi gelen farkındalıkları oluşturan bir süreçtir. Bu seminerde farkındalığımızı nasıl geliştireceğimizi konuşacağız.
PSİKOLOJİ SOHBETLERİ – 9
EDEBİYAT VE PSİKOLOJİ ETKİLEŞİMLERİ
Dokuzuncu Psikoloji sohbetimizde edebiyat ve psikoloji etkileşimi üzerine konuşacağız. Yıllar boyunca iki farklı disiplin olan psikoloji ve edebiyat, aynı zamanda birbirini besleyen bir süreci de birlikte yaratmışlardır. Antik Yunan destanlarından başlamak üzere edebiyat tarihi boyunca yazarlara önderlik yapmış pek çok eser sadece edebiyatı değil aynı zamanda psikolojiyi ve psikolojinin kuramlarının oluşmasında örnekler teşkil etmiştir. Öte yandan psikolojide kullanılan yöntem ve teknikler de edebiyatta yeni akımların doğasına yol açmıştır. Bu seminerde tüm bunlardan yola çıkarak, Psikoloji ve Edebiyat etkileşiminin temelde insan ruhu ve insanlık tarihi üzerinden bize yol gösterdiğini konuşacağız.
PSIKOLOJI KULUBU 2017-2018 PSIKOLOJI SOHBETLERI PROGRAMI
– Anne ve Babalara Çocukları için Pratik Öneriler
– Öfkemi Yönetiyorum
– Stresimi Yönetiyorum
– Mutlu Evlilik-Aşk ve İlişkiler için İpuçları
– Güçlü iletişimin ABC ‘si – Kendimi Doğru İfade Ediyorum
– Korku ve Kaygılarımla Başa Çıkıyorum
– Zamanımı Yönetiyorum
– Farkındalığımı Geliştiriyorum
– Edebiyat ve Psikoloji Etkileşimleri
ŞULE ŞAHİN HAKKINDA
ODTÜ Psikoloji Bölümü mezunudur. Ankara Numune Hastanesi Psikiyatri Bölümünde Psikolog olarak başladığı mesleki yaşamına IK, Eğitim ve Finans alanlarındaki çalışmalarıyla devam etmiş ve uzun yıllar yöneticilik yapmıştır. Türk Psikologlar Derneği Genel Müdürlüğü görevinden sonra Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Psikoloji Bölümünde ve diger universitelerde ogretim gorevlisi olarak; Klinik Psikolojide Terapötik Gözlem ve Görüşme Teknikleri, Psikoterapide Edebi Analizlerle Psikopataloji derslerini vermis ve AB/Dunya Bankasi Projelerinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği, Şiddet ve Kadınların Psikolojik yönden güçlendirilmesi konularında Gender Expert olarak çalışmıştır.
Şule Şahin, Aile Danışmanlığı, EMDR Terapistligi ve Avrupa Psikoterapi Derneğinin (EAP) akredite edilmiş kurumsal üyesi olarak faaliyet gösteren İstanbul Psikodrama –Uluslararası Z. MORENO Enstitüsü’nde, Psikodrama Eğitimlerini almış olup çalışmalarını bu alanlarda, Psikodrama Terapisti olarak Psikodrama Yaşantı Gruplarını yöneterek, EMDR terapisti olarak, Bireysel – Aile -Evlilik Danışmanlığı alanlarında sürdürmekte ve çeşitli kurumlarda kurumsal ve bireysel kocluk ve eğitimler vererek devam ettirmektedir.
Şule Şahin meslek yaşamı boyunca Profesyonel Kariyer ve Yasam Koçlugu alanlarında da uzmanlaşmış olup ayrıca Borderline Vak’alarda Psikanalitik Psikoterapi, Kuşaklararası Aktarımın Terapi Sürecindeki Rolü ve Etkileri, Kuşaklararası Aktarım ve Psikodrama, İşimiz İnsan, İletişim ve Etkili Yaşam, Psikoterapi Seansları Yürütme Programı ve Psikodramada Temel Teknikler, Grup Terapisinde Terapötik Faktörler, Rol Kuramı ve Psikopatalojik Bozukluklar, Psikanalitik Psikoterapi kapsamında Yas Terapisi, Psikoterapilere Psikanalitik Bakış açısı ve Kültürel Kontekst içinde Psikoterapi, Psikoterapi Sürecinde Psikiyatrik Tanı istenmesi ve Konsültasyon, Hipnoz-Eft Tekniklerinin Terapi Sürecinde kullanımı, Zaman Yönetimi gibi çok sayıda psikoterapi ve kişisel gelişim eğitimini başarıyla tamamlamıştır.
ODTÜ Mezunları Derneği bünyesinde kurduğu Psikoloji Atölyesi, Uygulamalı Yazın Atölyesi ve Roman İnceleme seminerlerini kapsayan Edebiyat Kulübü’nü 500’ü aşkın aktif üyesi ile birlikte 11 yıldan beri yürütmekte olup ayrıca ODTÜ Mezunları Derneği bünyesinde her ay basılmakta olan “ODTÜ’lüler Bülteni” Yayın Kurulu’nda editör ve yazar olarak çalışmaktadır.
Şule Şahin’in psikolojik bir altyapı içinde yazdigi “Psikolojik Polisiye Romanlar Üçlemesi”nin ilk romanı olan Kopmuş İp 2005 yılında, serinin ikinci kitabı olan Kocama Tuzak Kurdum isimli romanı 2008 yılında ve üçlemenin son kitabı olan Kırmızı Kadifenin Sırrı 2012 yılında yayınlanmıştır.