Üye DuyurularıDuyurularGenelHaberlerSlider

İNEK BAYRAMI BİR MÜLKİYE GELENEĞİDİR

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde (Mülkiye) öğrenciler tarafından 12 Mayıs 2022 günü kutlanan ve fakültenin 80 yıllık geleneği olan İnek Bayramı’nda bu yıl da bir öğrenci imam kılığında İnek Duası yapmış, bu durum bazı çevrelerin ve Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nün tepkisini çekmiştir. Ankara Üniversitesi Rektörlüğü, İnek Bayramı’nın İmam ve İnek Duası figürlerine “ilkelerimizle bağdaşmayan” denilerek soruşturma başlatmıştır.

Aynı zamanda yürüyüş sırasında SBF Eğitim Sen üyelerinin, bahçeye “Tüllabın (talebelerin) bayramını kutlarız” yazılı bir pankart asmasının ardından güvenlik görevlileri, dekanlıktan izin alınmadığı gerekçesiyle pankartı indirmek istemiştir.

Geçmişi 40’lı yıllara dayanan İnek Bayramı’nın geleneksel mizanseni hakkında “ilkelerimizle bağdaşmayan” yaklaşımı ve başlatılan adli soruşturma geçmişi ve tarihi Ankara Üniversitesi’nin ötesine geçen Mülkiye’nin en önemli geleneğidir. Bir mizahi yaklaşım ve hiciv değerlerinin söz konusu olduğu İnek Bayramı’na katlanamamak ve soruşturma açmak günümüzde akademik baskının ve özgürlüklerin hangi noktalara geldiklerini en iyi şekilde göstermektedir.

Geçtiğimiz hafta bazı gruplar ve medya tarafından hedef gösterilen İnek Bayramı hakkında Ankara Üniversitesi Rektörlüğü’nün başlattığı soruşturmayı kınıyoruz. Öğrencilerin ve Mülkiyelilerin yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet!

ODTÜ Mezunları Derneği

İTÜ Birliği Derneği

Hacettepe Üniversitesi Mezunlar Derneği

 

Başa dön tuşu

Değerli Üyelerimiz,

Derneğimize bağışlarınızı bekliyoruz.

DERNEK İŞ BANKASI BAĞIŞ HESAPLARI 

İŞ BANKASI ODTÜ ŞUBESİ

TL HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR63 0006 4000 0014 2291 4222 59

USD HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR39 0006 4000 0024 2293 7971 49

EURO HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR98 0006 4000 0024 2293 7971 54

SWİFT KODU: ISBKTRISXXX

Önemli Not: Açıklama bölümüne sadece DERNEK BAĞIŞI ve İLETİŞİM BİLGİSİ yazılması gerekmektedir.

Saygılarımızla,

ODTÜ Mezunları Derneği

Yönetim Kurulu