Üye DuyurularıDuyurularGenelHaberlerSlider

ODTÜ SENATOSUNA AÇIK ÇAĞRI

 

Son günlerde ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Verşan Kök’ün, eylemlere katılan, rektör ve yöneticileri eleştiren öğrencileri yurtlardan atmanın yollarını aradığı, özellikle eylemlerde ön safta yer alan birçok öğrenciyi mutlaka cezalandırmak istediği şeklinde bilgiler basına yansımıştır.

Yine basından anladığımız kadarı ile başta ODTÜ Yurtlar Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak, alınacak bazı kararlarla üniversitede öğrenci ve akademisyenlere baskının artması ve öğrencilerin yurtlardan atılmasının önünü açacak düzenlemeler yapılması gündemdedir.

ODTÜ Senatosu ve Yönetim Kurulu’na açık çağrımızdır.

Öğrenci hareketleri demokratik yurttaşlık alanının önemli bileşenleri arasında yer almaktadır. Öğrencilerin, genç yurttaşlar olarak, gerek eğitime ve yüksek öğretime özgü sorunlarla, gerekse toplumun ve insanlığın bütününü ilgilendiren meselelerle ilgili görüş oluşturabilmeleri, görüşlerini özgürce ve kendi seçtikleri biçimlerde ifade edebilmeleri, barışçıl gösteri ve protesto eylemlerinde bulunabilmeleri demokratik toplum düzeninin temel unsurlarındandır.

Öğrencileri hedef alan ifade, gösteri ve örgütlenme özgürlüğü ihlalleri, barışçıl gösteri ve protestolara yönelik baskılar, siyasi görüş ve davranışları suçlulaştırmak ve söylem özgürlüğüne kısıtlamalar üniversite gibi özgür düşüncenin yeşermesi gereken bir alanda kabul edilemez. ODTÜ gibi bir üniversitede hiç kabul edilemez.

Bu nedenle, ODTÜ Senatosu ve Yönetim Kurulu’na sesleniyoruz. Akademik özgürlük ve üniversite özerkliğine yönelik baskıcı/otoriter uygulamaları kabul etmiyoruz. ODTÜ mezunları olarak bizler, her zaman öğrencilerimizin ve bilimsel düşünceye sahip akademisyenlerimizin yanında olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.

Senato gündemleri ve alınan kararlar ile ilgili ODTÜ kamuoyunun bir an önce doğru şekilde bilgilendirilmesini talep ediyoruz.

Saygılarımızla,

ODTÜ Mezunları Derneği

Başa dön tuşu

Değerli Üyelerimiz,

Derneğimize bağışlarınızı bekliyoruz.

DERNEK İŞ BANKASI BAĞIŞ HESAPLARI 

İŞ BANKASI ODTÜ ŞUBESİ

TL HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR63 0006 4000 0014 2291 4222 59

USD HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR39 0006 4000 0024 2293 7971 49

EURO HESABI

HESAP ADI: ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ MEZUNLARI DERNEĞİ

IBAN: TR98 0006 4000 0024 2293 7971 54

SWİFT KODU: ISBKTRISXXX

Önemli Not: Açıklama bölümüne sadece DERNEK BAĞIŞI ve İLETİŞİM BİLGİSİ yazılması gerekmektedir.

Saygılarımızla,

ODTÜ Mezunları Derneği

Yönetim Kurulu